26.04.2024

Шериф — це більше, ніж поліцейський: як працює офіцер громади у Трибухівцях

Креатор буд

Бути шерифом у громаді — це виконувати багато роботи, окрім прямих обов’язків поліцейського. Спілкування, співпраця, допомога, бути в курсі справ, знайти підхід до кожного, вберегти безпеку громадян.

Олег Кулик вже три роки контролює, аби життя у Трибухівській громаді було спокійним, без сутичок чи конфліктів. Каже, став більше комунікувати з різними службами, які функціонують у громаді і поза її межами.

Робота поліцейського офіцера – це постійно бути в курсі усіх подій.

“Це не сидіння в кабінеті. Основна моя робота — це пересування на авто по вулицях. Зупиняюся, говорю з людьми, дізнаюся які в них проблеми. Також в нас є група в месенджері, там спілкуємося. Намагаємося вирішувати їх проблеми”, — відзначає Олег Кулик.

Шериф працює так, аби проблеми випередити і запобігти, каже Олег Кулик. Особливу увагу приділяє роботі з молоддю. Зі школярами часто організовує навчання. З останнього — змагання з армспорту, стрільби та метання гранати. Діти на такі заняття завжди чекають. Їм дуже цікаво навчатися чомусь новому, спілкуватися з поліцейським.

Трибухівська громада була першою на Тернопільщині, у якій запровадили посаду шерифа. І за три роки є чимало результатів, каже голова громади Олег Ковдрин.

“Олег Кулик працює на випередження, профілактичні заходи дають свій результат. Він проводить зустрічі учнями. Також кожного дня є кілька звернень жителів громади. Поліцейський офіцер завжди допомагає оперативно”, — заявляє Олег Ковдрин.

Шериф Трибухівської громади інколи залучає до роботи своїх колег з Бучацького управління поліції. Втім, за словами Олега Кулика, глобальних проблем тут немає. Громада надзвичайно перспективна.

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” реалізували в рамках реформи поліції. Перші станції для офіцерів почали облаштовувати у  2019 році. Це спільна праця, адже запросити в громаду шерифа повинні керівники ОТГ, попередньо облаштувавши приміщення. Крім того, купують необхідну техніку та автомобіль. Додамо, у Тернопільській області за 4 роки вже 8 шерифів працюють у різних громадах. Ще 10 осіб пройшли навчання і будуть розподілені в різні ОТГ Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,