20.04.2024

Сезон весна-літо: яка вартість одягу та взуття на тернопільському ринку

Креатор буд

Тернопільський ринок. Тут прилавки майорять різнобарвним одягом та взяттям. Чоловічі, жіночі та дитячі речі  можна знайти на будь-який смак та за різними цінами. Головне, кажуть покупці – дешевше, ніж у фірмових магазинах.

Проте, ті, хто приїхав у Тернопіль з інших регіонів кажуть, часто бачать тут речі, дорожчі, ніж в їхніх рідних містах.

Яка ж загалом ситуація із цінами на одяг/взуття зараз, в час війни. Спілкуємось із продавцями та починаємо складати базовий весняно-літній гардероб. Перше із чого починаємо – штани. Джинси чоловічі і жіночі можна купити за 550 гривень. Футболки від 150 до 350 гривень. Взяття, а точніше, вартість кросівок стартує від 400 гривень. Продавці додають – ціни змінились, проте, зважаючи на ситуацію в країні не вважають, що це дорого.

Щодо дитячих речей — картина тут така сама. Вартість зросла на усе – починаючи від колготок і закінчуючи костюмчиками чи сукнями.

Те, що вартість одягу та взуття на Тернопільщині у квітні в порівнянні з березнем, зросла – констатують і в управлінні статистики цін. Щоправда тут моніторять ціни не на ринку, а в магазинах. І констатують –  ціна на одяг та взуття в області зросла майже на 6%. Найбільше подорожчали дитячі речі, зазначає експертка Наталя Казбан. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,