25.04.2024

Семестр безкоштовного навчання пропонує студентам з інших областей технічний університет Тернополя

Креатор буд

Навчатися, незважаючи на війну. Студенти, яким тимчасово довелося покинути міста навчання, можуть один семестр надолужити у Тернополі. Освітні послуги, зокрема, пропонують у Тернопільському національному технічному університеті імені Пулюя.

«Хочу наголосити, і це важливо – ми не зараховуємо студентів в наш університет. Вони тільки прослухають 1,3,5 – хто скільки забажає дисциплін з нашими студентами і вкінці складуть семестровий контроль», — відзначив проректор з науково-педагогічної роботи ТНТУ ім. Івана Пулюя Степан Дячук.

Оскільки зараз усе навчання відбувається дистанційно – то доєднатися до навчання можна з будь-якої точки не лише України, а й світу за наявності ноутбука чи смартфона. Вчитися можна на умовах внутрішньої академічної мобільності.

В технічному університеті розробили онлайн-форму для того, щоб студент міг зареєструватися і обрати предмети, які хоче вивчати. Схожі ініціативи підтримали й інші університети Тернополя, Львова, Хмельницького і не тільки.

“Я думаю, що в умовах воєнного часу ця ініціатива актуально особливо студентам випускних курсів, щоб отримати диплом”, — підкреслив Степан Дячук.

Окрім студентів, доєднатися до навчального процесу можуть і викладачі з інших закладів освіти. Так, вже двоє педагогів звернулися в університет, і запропонували на якийсь час безкоштовно попрацювати, навчаючи охочих.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,