26.04.2024

Ринок землі: чому важливо приватизувати землю до липня 2021 року і перевірити усі документи

Креатор буд

У Тернопільській облдержадміністрації відбулася зустріч щодо впровадження ринку землі в Україні. Адже вже з липня його планують відкрити. Таким чином, скасовують мораторій на продаж територій сільськогосподарського призначення. Як заначили в Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА законопроект має 2 етапи впровадження. Придбати землю зможуть лише фізичні особи, і при тому, обов’язковим є громадянство України. Проте, лише ділянку у розмірі до 100 гектарів. Наступний етап – буде доповненням до першого і він дещо, збільшить площу.
Іноземців на даних етапах, до проведення Всеукраїнського референдуму з цього питання, не буде допущено до ринку землі.
Стосовно вартості, то директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів розповів, що на Тернопільщині 1 гектар землі в середньому буде коштувати понад 20 тисяч гривень. Таку вартість встановили до 1 січня 2030 року. Торги відбуватимуться на аукціонах в онлайн форматі.
Наразі, поки ринок землі не почав діяти у Тернопільській ОДА наголошують, поки є час – слід зареєструвати ділянку, або переоформити на себе успадковану. Якщо ж ці пункти ви виконали, то  зайдіть в електронну Публічну кадастрову карту України. Та уважно перевірте усі дані стосовно власних земельних ділянок: чи не накладається ваша територія на іншу та чи правильно усе вказано,  в тому числі ім’я та прізвище власника.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,