19.04.2024

Рятувальники Тернопільщини відзначили професійне свято

Креатор буд

На заслужений відпочинок урочисто провели Біма. Лабрадор-ретривер був першим собакою-рятувальником у лавах надзвичайників на Тернопільщині. Бім міг знайти потерпілого у руїнах на чотириметровій глибині. Також лабрадор став наймолодшим учасником чемпіонату світу серед собак-рятувальників у Нідерландах. Після 10 років відданої служби Біма відправили на заслужений відпочинок.

Свою відзнаку Бім отримав із нагоди професійного свята. Так урочисто відзначили День рятівника у Головному управлінні ДСНС у Тернопільській області.

За словами начальника головного управління ДСНС України у Тернопільській області Віктора Маслея, це свято об’єднує представників багатьох професій: піротехніків, пожежників, водолазів, кінологів, медиків.

Прийшли привітати рятувальників з нагоди професійного свята і почесні гості — влада краю, начальники силових відомств, ті, хто щодня пліч-опліч працює із надзвичайниками. Слова вдячності від себе особисто і тернополян за непросту роботу висловив міський голова Сергій Надал.

З нагоди свята рятувальників відзначили цінними подарунками, грамотами, подяками, наручними годинниками. Продовжили відзначення вже у новоствореному Музеї пожежно-рятувальної справи. Його створили на базі пожежно-технічної виставки, що діяла з 1988 року. Одним із перших відвідувачів музею став Іван Рущак – полковник у відставці, який присвятив рятувальній службі 32 роки.

Рятувальник – одна із найбільш відповідальних і небезпечних професій. Робота, яка пов’язана із готовністю допомагати людям у найважчі миті їхнього життя. Телеканали Тернопіль1 та ІНТБ приєднуються до привітань із нагоди професійного свята і дякують за важливу і нелегку працю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,