27.04.2024

Розробка тернополянки “Скіт” здивувала журі міжнародного конкурсу

Креатор буд

“Скіт” у виконанні тернополянки. Саме наша землячка винайшла пристрій для автоматичного вимірювання часу проходження певної дистанції. Орієнтувалася дівчина саме на спортсменів, адже за його допомогою можна отримати точні результати.

Винахідниця Ангеліна Недошитко розповіла, що пристрій складається з двох половинок, це стартовий модуль і фінішний модуль. Є режим автоматичний, коли система сама засікає час проходження дистанції і є режим ручний. Є пульт тренера.

Після перетину фінішу спортсменом, пристрій обробляє інформацію і висвітлює кінцеві дані на маленькому моніторі. Проте це ще не все, всі дані зберігаються на спеціальному сервері, тож їх можна потім переглянути онлайн.

Винахід Ангеліни став одним із переможців міжнародного онлайн-конкурсу «INTARG». Його організували у Польщі, щоб молоді винахідники презентували свої розробки. В подібних змаганнях тернополянка брала участь не вперше.

Підготовка тривала близько двох місяців.  Особливість винаходу в тому, що він дешевший і доступніший, порівняно зі схожими. Призначений для тих, хто активно займається спортом і хоче якісно контролювати свої результати. Курував роботи Ангеліни її батько, за сумісництвом науковий керівник. Готувалися серйозно, бо ж  змагалися представники з 20-ти країн.

Систему “Скіт”  ще будуть допрацьовувати, розповідає Ангеліна. Хочуть зробити пристрій меншим за розмірами і доступнішим у користуванні. Перший прототип лише бета-версія, і хоч вона працює справно – роботи ще багато.

До слова, на свою медаль із польського “Інтаргу” дівчина ще чекає, але зовсім скоро додасть її до своєї колекції грамот та нагород. А поки що працює над іншими винаходами,  для майбутніх перемог.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,