16.09.2024

Родинам загиблих бійців з Тернопільщини вручили ордени “За мужність”

Креатор буд

Сьогодні у Тернополі рідним полеглих бійців передали нагороди воїнів. Посмертно відзнаки “За мужність” загалом отримали 25 сімей загиблих у російсько-українській війні військовослужбовців з Тернопільщини.

“Найменше, що ми можемо зробити — це пам’ятати про них. Щоб пам’ять про них не стиралася. Про це треба говорити, розказувати”, — наголосив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Ті, хто зібрався на скорботну церемонію, знають, що таке втрата, біль та сум.

“Наш обов’язок — бути поряд, бути поряд з тими, хто несе той тягар війни, поряд біля батька і матері, поряд біля дружини, поряд тих діточок, які, на жаль, не дочекались з війни, тих найближчих, найцінніших”, — відзначив координатор відділу військового капеланства при Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ Микола Квич.

Історія кожного захисника та захисниці — це розповідь про сміливість, самовідданість і любов до України. Кажуть, вони – справжні герої.

Отримали нагороду десятки батьків, дружин, синів. Одним з них став і маленький Марк. Його батько був бійцем “Айдару”. Минулої осені бригаду чоловіка на Донеччині розстріляли окупанти. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини