20.04.2024

Робота, яка не дає права на помилку: вибухотехніки відзначають професійне свято

Ваша реклама

13-го червня поліцейські вибухотехнічного відділу святкують своє професійне свято. Цьогоріч службі виповнюється 25 років.

Вибухотехнічні підрозділи були утворені в системі МВС у 1995 році та функціонували в складі Експертної служби МВС України. У 2015-му, під час реформування та реорганізаціі міліції в поліцію, в системі Нацполіції створили вибухотехнічну службу.

У вибухотехнічному відділі ГУНП в Тернопільській області працюють шестеро досвідчених фахівців: чотири спеціалісти-вибухотехніки та два кінологи. Неабияк у роботі допомагають підготовлені для пошуку вибухових речовин службові собаки: вівчарка Рік та кокер-спаніель Арчі.

Вже 12 років очолює службу підполковник поліції Ігор Васьків. Підрозділ працює  цілодобово, повідомлення про виклик може надійти у будь-який час. Спеціалісти-вибухотехніки в своїй службовій діяльності тісно взаємодіють з оперативниками, слідчими, підрозділами превенції та експертами НДЕКЦ.

За майже п’ять років роботи в складі поліції, тернопільські вибухотехніки здійснили 800 виїздів. Серед яких і виклики про загрозу вибуху, і анонімні повідомлення про замінування, і профілактичні огляди масових заходів на предмет безпеки. Також вилучили з обігу близько 400 одиниць вибухових матеріалів: гранат, боєприпасів, вибухових пристроїв, та майже 30 кілограмів вибухових речовин.

Від самого початку бойових дій тернопільські вибухотехніки постійно несуть службу на Сході. Їхня робота там вкрай необхідна та в десятки разів активніша.

Одним із важливих напрямків діяльності підрозділу є профілактична робота серед населення. З кожним роком співробітникам вибухотехнічної служби доводиться мати справу з новими вибуховими механізмами, боєприпасами сучасних зразків. Тож вони постійно вдосконалюють свої вміння та навички, адже не мають права на помилку.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,