26.04.2024

Різдвяні страви бійцям готують тернополянки з Асоціації жінок України “Дія”

Ваша реклама

Кілька тижнів поспіль представниці Асоціації жінок України “Дія” приходять допомагати ліпити вареники на волонтерський склад. Українські вареники з картоплею, залиті смальцем, вже найближчим часом поїдуть у Бахмут. Їх разом з іншими смаколиками передадуть бійцям, які на передовій і зараз боронять найважчі позиції.

“Це як оберіг. Подивіться, дівчата ліплять вареники і вони вкладають енергетику. Наприклад, хтось промовляє молитву. І хлопці кажуть, що це працює. Тому ми напередодні Різдвяних свят зібралися, щоби допомогти дівчатам, які це роблять постійно. А ми як громадська організація жіноча “Дія” теж вирішили долучитися до цієї справи”, — сказала членкиня ГО “Асоціація жінок України “Дія. Тернопіль” Наталя Орищак.

Вареники готують по стародавньому рецепту і за спеціальною технологією, щоб страва довше зберігалася. Окрім вареників, на Бахмутський напрямок передадуть також і інші традиційні страви.

“Ми робимо кров’янку, готуємо голубці за своїм ексклюзивним рецептом. Також ми печемо печиво. Які є у нас продукти, то з тих і придумуємо різні страви”, — розповіла представниця волонтерської організації Вікторія Грицай.

Волонтерка Вікторія розповідає, що на склад кожного дня допомогти приходить чимало жінок. Вони передають і слова підтримки нашим захисникам.

“Хочу побажати хлопцям бути сильними, мужніми, не здаватися. Ми вас любимо, ми чекаємо, ліпимо вам з любов’ю варенки, щоб ви були ситі, щоб ви трималися і поверталися додому”, — додала членкиня ГО “Асоціація жінок України “Дія. Тернопіль” Марина Шистопал.

“Хочемо, щоб вони знали, що ми їх чекаємо. Ці вареники нехай дадуть їм трішечки спогадів, як вони святкували зі своїми родинами святу вечерю”, — сказала депутатка Тернопільської міської ради, голова ГО “Асоціація жінок України “Дія. Тернопіль” Ольга Шахін.

Голова громадської організації “Асоціація жінок України “Дія. Тернопіль” Ольга Шахін розповіла, що жінки постійно долучаються до подібних акцій. Окрім того, жінки через соціальні мережі зібрали чимало необхідних продуктів, з яких потім готуватимуть й інші  різдвяні страви для бійців.

“Сьогодні Асоціація жінок України “Дія” долучилася до хорошої справи, а саме до ліплення вареників, які ми передамо на передову хлопцям на Бахмутський напрямок. Ми хочемо, щоб наше тепло рук хлопці відчували і на святу вечерю ласували варениками, домашньоюю кухнею і згадували свій дім”, — наголосила Ольга Шахін.

Громадська організація спільно з волонтерською не лише продукти та готові страви передає на фронт. Щодня жінки збирають кошти на такі необхідні для бійців автомобілі та квадрокоптери.

“На Бахмутському напрямку захищають нашу Батьківщину солдати з девізіону “Берлінго”, яким було передано автомобіль від нашої асоціації. І ми надіємося, що вони звершать свій подвиг і захистять нашу рідну землю”, — зазначила заступниця голови ГО “Асоціація жінок України “Дія. Тернопіль” Ярослава Процик.

За кілька тижнів в Бахмут передадуть понад 100 десятилітрових відер вареників, та кількасот кілограмів інших традиційних страв, якими військові зможуть поласувати напередодні Різдва.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,