16.09.2024

Різдво у бліндажі та мрії про перемогу: чим вражає найбільша шопка України

Креатор буд

Найбільшу шопка в Україні – у Тернополі. Щодня сотні тернополян та гостей міста навідуються до церкви святого апостола Петра, аби подивитися на різдвяний вертеп. Різдвяну шопку у храмі облаштовують уже 18 рік поспіль, проте щороку додають нові деталі до композиції. У чому особливість цьогорічної – дізнавайтеся.

Отож найбільша шопка в Україні — вже відкрита для парафіян. Вона ілюструє відвідувачам храму Різдво у нових реаліях та мрії українців про якнайшвидше відновлення зруйнованих міст.

Сотні тернополян щодня приходять сюди, у храм святого апостола Петра, аби подивитися на різдвяний вертеп. Люди кажуть, атмосфера тут, особлива.

Традиційно у центрі шопки — селище Вифлеєм, де народився Ісус Христос, а також інші біблійні сюжети про життя Господа. І як щороку — відобразили сучасні події в Україні. Зокрема, можна побачити як військові святкують Різдво у бліндажі. Додали цьогоріч до шопки й кілька замків нашої країни.

Віряни додають, щороку різдвяна шопка — це символ радості, тепла і єдності. Тож не дивно, що з’їжджаються сюди з цілої України. Враження та емоції людей — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини