29.03.2024

Релокований бізнес, проблеми підприємців і війна: на Тернопільщині з візитом побувала голова партії “Слуга Народу” Олена Шуляк

Креатор буд

Надійний та міцний тил. Тернопільщина продовжує підтримувати українське військо та економіку. Як працює місцевий бізнес, як освоюються релоковані заводи та чим можна підтримати підприємців — ці та інші питання розглядала голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк. Депутатка завітала з дводенним візитом на Тернопільщину.

Тут, зокрема, відвідала релоковану компанію з виготовлення майонезів, соусів та олії. Фірма через активні бойові дії перевезла свої виробничі потужності з Запорізького Гуляйполя на Тернопільщину.

Головний виконавчий директор компанії “Дельта-Фуд” Тарас Кутко відзначв, що незважаючи на складну ситуацію, виробництво продовжує працювати і в Запоріжжі. Отже, загалом діє два дзеркальних виробництва.

Оглянула голова партії і потужності компанії Viknaroff. Переконалась, що місцевий бізнес продовжує працювати, аби тримати економічний фронт і забезпечувати українців роботою, фінансами та безпосередньо продукцією, яку виготовляють. Вікна і двері на часі зараз, і буду потрібні під час відновлення знищених міст.

Олена Шуляк також зустрілася з однопартійцями. Обговорили, яким чином держава разом з владою на місцях має допомогти війську, бізнесу та внутрішньо переміщеним українцям. Кожен на своєму рівні: від сільських рад до уряду.

«Уся діяльність — і парламенту, і Кабміну, і Офісу президента, і кожного з нас, має бути зосереджена на тому, щоб підвищувати обороноздатність держави, допомагати військовим нашим, нашій армії», — відзначила Олена Шуляк.

Після цього Олена Шуляк зустрілася безпосередньо з підприємцями. Обговорили чимало питань у різних сферах: аграрна політика,  будівництво,  книгодрукування та інші.

«Першочергово сільськогосподарські підприємства, які в нашій області є домінуючими. Ми є сільськогосподарська область. Дали можливість Олені Шуляк почути з перших уст ті проблемні моменти, які турбують наших аграріїв, які не дають можливості розвиватися, тим самим не дають розвиватися бізнесу Тернопілля», — заявив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації партії “Слуга народу” Володимир Гевко.

Олена Шуляк зазначила, що держава та місцеве самоврядування мають бути для бізнесу «інвестиційними нянями». Тому пообіцяла враховувати усі зауваження та побажання підприємців.

«Ми обговорювали багато важливих питань. Ми точно собі не можемо собі дозволити після перемоги залишити в країні корупцію, нечесні правила. Тому зараз найкращий час в парламенті робити ті реформи, які були розпочаті ще до війни», — підкреслила Олена Шуляк.

Тернопільщина має добре підґрунтя розвитку не лише промисловості, а й туризму. І хоч питання подорожей в Україні не першочергове, воно точно не забуте, запевняють депутати.

«Питання туризму, відновлення культурної спадщини обов’язково вернуться після перемоги. І більше того, вважаю, що для Тернопільської області, зважаючи на те, що ми кандидати на вступ в ЄС, якраз відкриваються хороші перспективи. Бо вона найближче буде до країн ЄС, і буде більший потік туристів», — наголосила народна депутатка України Євгенія Кравчук.

Олена Шуляк зазначила, зараз уся країна працює заради подолання ворога. А для цього потрібна економічна стабільність. Саме час об’єднатися, аби її забезпечити.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,