06.05.2024

Письменниця Леся Кічура привезла у Тернопіль свої збірки та зустрілася з школярами

Ваша реклама

Герої-лиходії та розбишаки врешті стають хорошими. Така особливість казок письменниці Лесі Кічури. У рамках соціального проєкту авторка зустрілася з тернопільськими школярами, аби ознайомити їх зі своєю творчістю. Що найбільше зацікавило дітвору — дізнавайтеся.

Про Бабу Ягу, Єнота Детектива, Фей, Сім’ю Сніговиків. Такі історії сьогодні маленьким тернополянам розповідала львівська казкарка та письменниця Леся Кічура. Жінка вже багато років пише казки. Спочатку  для своїх дітей, а згодом почала поширювати їх та друкувати збірки. Назвала свій соціально-книжковий проєкт “Добрі мамині казки”. Пояснює, завдяки проєкту знайомить дітвору із творчістю та письменницькою працею.

Зараз в доробку письменниці 8 збірок. Кожна містить від 10 до 15 казок, є ілюстрації та розмальовки до них. Леся Кічура відзначає: її книжки є в багатьох країнах світу. І це надзвичайно приємно, адже українська творчість популяризована за межами України.

І в Україні, і за кордоном хочуть читати та слухати добру українську книгу мелодійною мовою, тому до казок є аудіоверсія. Особливістю творів Лесі Кічури є те, що навіть поганий герой, стає добрим.

На зустріч із маленькими тернопільськими поціновувачами казок письменниця привезла 5 збірок і продемонструвала їх у відеоформаті. Під час перегляду в залі була тишина, діти зосередились. Адже авторка проводила опитування і перевіряла дітей на уважність.

Школярам такі казки до вподоби, кажуть  вони цікаві, веселі та повчальні. А ще там немає поганих героїв. Більше — у сюжеті.

Нагадаємо, аудіоказки для діток, які перебувають в укриттях, створює жителька Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,