27.07.2024

Приєднання двох медзакладів до лікарні швидкої допомоги розпочали у Тернополі

Креатор буд

Фото: Тернопільська міська рада

В Україні триває третій інфраструктурний етап реформи охорони здоров’я і по всій території України створюють кластерні і надкластерні заклади охорони здоров’я, щоб привести у відповідність ту мережу лікувальних установ до постанови Кабміну № 174 і, відповідно, запустила процес реформування на третинному рівні.

Тому у Тернополі планують дві кластерні лікарні. Про це заявив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Василь Даньчак.

Так, Тернопільська міська комунальна лікарня №3 і Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр приєднується до міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

“Процес розпочався, будуть витримані всі вимоги згідно чинного законодавства. Але хочу запевнити, що лікувальні установи, які об’єднують, продовжують працювати у звичному режимі. Якість медичної допомоги не погіршилася. Всі робочі місця зберігаються. Розвиватимуть нові відділення, відкривати нові стаціонарні відділення. Можливість розвиватися, самовдосконалюватися”, — зауважив Василь Даньчак.

Директор лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський відзначив, що триває юридична процедура приєднання.

“Ми працюємо над формуванням штатного розпису. У закладах, які приєднуються до нас не буде звільнень. Також на базі третьої лікарні плануємо відкриття кардіологічного, ендокринологічного та офтальмологічного відділень”, — підкреслив Ярослав Чайківський.



Джерело | Т1 Новини