25.04.2024

Приблизно на 10 гривень більше платитимуть у Тернополі за харчування дошкільнят

Ваша реклама

З лютого в тернопільських садочках подорожчає харчування дітей. В середньому вартість страв зросте на 10 гривень. Окрім того, в управлінні освіти зазначають, що пільгами на оплату харчування зможуть користуватися і надалі усі соціально-незахищені категорії. А цього року додадуть ще одну категорію – це діти військовослужбовців, які приймали, або досі приймають участь в сучасній війні.

Отож у тернопільських дитсадках змінили ціну триразового меню у дитсадках. Тепер батькам дошкільнят доведеться платити на 10 гривень більше. Сам факт здорожчання не надто приємний, зізнають опитані нами батьки. Але, кажуть, такі вимоги часу – все дорожчає. Особливо продуктовий кошик. Тому додаткові 10 гривень до триразового харчування — це нормально.

Рішення про подорожчання харчування в дитсадках прийняли 28 грудня на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради. Відповідно, батьківська плата зросте в середньому на 10 гривень, відзначила заступниця начальниці управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ірина Сум.

Стосовно меню в дошкільних закладах, то воно не зміниться. В дитячому садку № 10 розповідають, що згідно з державними нормами всі страви осучаснювали два роки тому. Тепер діти їдять більше м’яса, а всі наїдки готуються без солі та цукру, пояснила директорка тернопільського закладу дошкільної освіти №10 Жанна Шкварок.

Прийняли на виконкомі ще одне рішення – затвердили пільгову категорію тернополян, діти яких мають право на безкоштовне харчування в дитсадках. Це військовослужбовці, які брали, або беруть участь у сучасній війні, але наразі ще не мають змоги виготовити собі посвідчення “учасника бойових дій”. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,