27.07.2024

Протиповітряний захист Тернопільщини: військовим передали два пікапи для ефективної роботи мобільних вогневих груп

Ваша реклама

Авто для перемоги. Військові Тернопільщини отримали два пікапи. Цей транспорт має допомогти в боротьбі з ворожими БПЛА та “шахідами”, тобто оборонятиме повітряний простір області.

За словами командира військової частини Тернопільщини, полковника Миколи Сандула, авто використовуватимуть для перевезення мобільних вогневих груп і стрілецької зброї, яка буде на них встановлена.

Йдеться про турелі, тепловізійні прилади і прожектори. Їх вже облаштовують на нових пікапах. Кажуть день-два, і транспорт поїде виконувати свої завдання. Водночас полковник додає, частина й досі потребує таких машин.

Пікапи купили за кошти волонтерів. Вони не відмовили, дізнавшись як багато важливих функцій виконуватиме транспорт для безпеки області.

“Ми плануємо до кінця цього тижня передати десь 30 машин у всі підрозділи області, щоби встановити. Тому шо наближається зима, наближається період, коли ворог захоче шахідами вибити нашу енергосистему, зруйнувати наші міста. Вогневі точки мають збивати ці шахіди. Це перша задача, яка має бути”, — відзначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Машини, укомплектовані під військові потреби, повинні здійснювати протиповітряне прикриття, тому президент дав доручення усім областям удосконалити роботу мобільних вогневих груп.



Джерело | Т1 Новини