29.03.2024

Прокурори відстояли покарання у Верховному Суді для колишніх посадовців ДФС Тернопільщини, яких судили за хабар

Креатор буд

За злочини відсидять в тюрмі. Прокурори Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді відстояли покарання для колишніх посадовців Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Про це повідомляють на сайті Офісу Генерального прокурора.

Їх засудили за пособництво та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та службове підроблення (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч.4 ст.368, ч.1 ст. 366 КК України).

Начальнику Збаразького відділення Кременецької ОДПІ Головного управління ДФС у Тернопільській області призначено покарання – 8 років і два місяці позбавлення волі. Крім того його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Головного державного ревізора-інспектора відділу перевірок платників основних галузей економіки управління аудиту ГУ ДФС у Тернопільській області засудили до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на 2 два роки з конфіскацією майна. Також на нього наклали штраф – 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прокурори у суді довели, що посадовці ДФС у Тернопільській області у жовтні 2017 року отримали від керівництва приватного агропромислового підприємства 400 тис грн неправомірної вимоги за невнесення до акту перевірки виявлених порушень та застосування мінімальних санкцій.

Суд касаційної інстанції залишив без змін вирок суду в частині призначеного покарання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,