02.05.2024

Пройшов шлях від солдата до офіцера: історія захисника “Железяки”

Креатор буд

Полишив бізнес і став до оборони Батьківщини. Військовий на псевдо “Железяка” з 2014 року воює з російськими загарбникам. Зараз чоловік реабілітовується після важкого поранення, яке отримав під Ізюмом. Травма підірвала його фізичне здоров’я, але не позбавила бойового духу. Своєю історією “Железяка” поділився з нашими журналістами.

Військовослужбовець 105 окремої бригади тероборони на псевдо “Железяка” до війни мав власну справу і розвивав бізнес. Втім, у 2014 році його життя кардинально змінилось. Підприємець став військовим, а спонукали — події Майдану. Його, як і більшість українців обурило те, що зробили з мирними протестувальниками. Тож  добровільно пішов боронити країну на схід.

Воюючи чоловік отримав контузію і мав два важких поранення. Перше — в серпні 2014-го. Тоді чоловік виконував бойове завдання під ростовською областю. А друге сталось після звільнення Ізюму. Зараз військовий час від час проходить реабілітацію.

“Железяка” зізнається, досі страшно пригадувати перші дні війни, і тоді у 2014, і вже у 2022. Каже усі, хто потрапляв на поле бою, отримував перший бойовий досвід та зустрічався один на один зі смертю.

За кілька років служби він пройшов шлях від солдата і сержанта до офіцера. Зараз боєць повернувся додому, тимчасово. Зізнається, після того, що переживаєш на фронті, важко звикати до цивільного життя. Деталі — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,