18.10.2024

Продаж ялинок розпочався: чи є попит і скільки вартують новорічні красуні

Ваша реклама

Готуємося до свят, дякуючи за цю можливість ЗСУ. У Тернополі офіційно стартував сезон продажу новорічних ялинок. Наші журналісти навідалися на ринок, аби з’ясувати, чи є попит на колючі дерева цьогоріч. З покупцями та продавцями спілкувалася наша Наталя Романів.

У перший день продажу на офіційних локаціях різноманіття самих новорічних дерев, і покупців. Ігор продає вічнозелені дерева уже не перший рік, тож у цій справі, каже, знається. Нам розповідає, ціни у нього приблизно такі, як і торік. Є ялинки справжні, а є з гілочок. Ціни за сосну висотою близько двох метрів коливаються від 400 до 500 грн. Вище дерево завартує 700-800 грн.

Ціна на ялинки також відрізняється в залежності від її пишності, висоти та місця, де її вирощували. Попри те, що сьогодні понеділок і лише перший день продажу — попит, кажуть продавці, є.

Торгує на ринку й продавець Василь. Він теж сьогодні розпочав продаж, пропонує нам і мотані ялинки Карпатської ялиці, і навіть віночки з Івано-Франківської області. За віночки просить 150 грн, за ялинки від 250 до 400 грн.

Купують ялинку сьогодні ті, хто хоче встигнути прикрасити квартиру до Миколая. Кажуть, ціни не кусаються, тому беруть. Хто аби настрій дітям створити, хто, щоб таки мати основний новорічний атрибут вдома.  А ще діляться, приємніше бачити в домівці справжні ялинки, які пахнуть та розпускаються. Прикрашаючи деревця, люди не забувають дякувати за цю можливість ЗСУ і донатити на військо. Адже навіть під час свят пам’ятають про наших воїнів і важку боротьбу з окупантом.



Джерело | Т1 Новини