03.05.2024

Проблеми через пляшку горілки: продавець “Пшеничної” у Заліщиках пропонував хабаря поліції

Ваша реклама

Судили пенсіонера, який пропонував хабар поліцейським. У такий спосіб чоловік хотів уникнути відповідальності за продаж алкоголю без ліцензії.

Як йдеться у вироку суду, пенсіонер реалізовував одну пляшку горілки “Пшенична”. 29 червня до нього підійшли патрульні і виявили, що чоловік торгує спиртним без ліцензії. У зв’язку з цим, сержант поліції запропонував пенсіонерові добровільно видати алкогольні напої, якими він здійснює продаж.

Аби не відповідати перед законом, вже перебуваючи в авто патрульних, чоловік запропонував поліцейським 5 тисяч гривень хабара. Хоча перед тим його попереджали про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди. Відтак поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Суд визнав пенсіонера винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, та призначив йому штраф у розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок може бути оскаржений обвинуваченим, його захисником, прокурором виключно з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Тернопільського апеляційного суду через Заліщицький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,