18.04.2024

Про нові схеми шахрайств на переселенцях попереджають правоохоронці Тернопільщини

Креатор буд

Війна — не завада шахраям. Навіть у такий час вони знаходять безліч способів, щоб підзаробити на довірливих громадянах. Все частіше жертвами їхніх афер стають внутрішньо переміщені особи, які хочуть оформити соціальні виплати від держави. Про такі схеми зловмисників попереджають правоохоронці Тернопільщини.

Афера полягає в тому, що люди знаходять в месенджерах посилання, де можна отримати виплати для переселенців за допомогою послуги «єПідтримка». Переходять за ним і потрапляють на шахрайські сайти, які візуально схожі на сайти справжніх фінансових установ. Потерпілі вводять особисті дані і після авторизації з їхніх рахунків зникають кошти.

Як зазначає старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Роман Свірський, на шахрайських веб-ресурсах відсутні усі послуги, які надає банк та не працює служба підтримки.

Останній такий випадок зареєстрували поліцейські у Кременеці. Потерпіла – мешканка Херсонської області. Жінка перейшла за сумнівним посиланням, після чого з двох її карток незаконно списали гроші – загальна сума понад 21 000 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,