26.04.2024

Претенденти на посаду ректора озвучили свої виборчі програми у ТНПУ ім. В. Гнатюка

Ваша реклама

Озвучили виборчі програми. Кандидати на посаду ректора ТНПУ зустрілись із студентами та викладацьким складом, аби розповісти про власні програми та стратегічні цілі у розвитку університету на 5 років. Кожен з них пообіцяв зробити все, аби піднести навчальний заклад на вищий рівень. Наразі, балотується два кандидати: Богдан Буяк та Володимир Місько.

Кожен з них мав по годині на власний виступ, включно із відповідями на запитання з залу.

Володимир Місько — діючий декан історичного факультету. У своїй промові звертав увагу безпосередньо на підтримку викладацького складу, покращення освітнього процесу в часі війни, фінансову політику та студентство.

“Важливий пріоритет на який я хочу звернути увагу, — це студентство. Ми теж впродовж останніх років декларували студентоцентризм. А де повага до студента, де повага до його гідності до його честі, це наші юні молоді колеги. Я би хотів щоб ми з вами надалі створили комфортне освітнє середовище для реалізації їхнього потенціалу”, — відзначив Володимир Місько.

Богдан Буяк — діючий ректор університету  розповідав про створення нових міжфакультетських та кафедральних науково-дослідних центрів. Про те, які він планує створити нові освітні наукові проєкти. Та в загальному яким бачить шлях до успіху навчального закладу.

“При першій можливості завершити ремонт в повному обсязі нового навчального корпусу. Ним вже дуже зацікавились наші китайські партнери з метою відкриття повноцінного приміщення інституту Конфуція. Реконструкцію стадіону університету продовжуватимуть. У приміщеннях замінюватимуть вікна, підлоги, меблі”, — сказав Богдан Буяк.

Присутні в залі студенти та викладачі вишу запитували обох про те, що їх хвилює — коли запрацює їдальня, медпункт чи буде вчасна оплата стипендій та зарплат. Загалом студенти розповіли, що хотіли б аби майбутній ректор дослухався до них та йшов на зустріч кожному, а не лише студентському активу.

“Першочергово повинне сприйматись бачення студента. Зокрема щодо того, як він хоче щоб навчались чи це буде навчання дистанційно чи в очному форматі. Хочеться, щоб студенти мали можливість більше долучатись до різних організаційних комісій, які вирішують питання наукового потенціалу навчання”, — відзначив аспірант першого курсу історичного факультету Михайло.

“Звичайно, що тільки найкращі якості, найкраще ставлення і близька співпраця з науково педагогічним колективом зі студентством зокрема покращення якості освіти і проживання ну і в загальному тісна співпраця”, — такі побажання висловила студентка 5 курсу факультету фізичного виховання Катерина.

Тож вже завтра, 22 грудня студенти та викладачі у стінах тернопільського національного університету імені Володимира Гнатюка обиратимуть нового ректора. Про результати — розкажемо у випуску.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,