26.04.2024

Правила користування самокатами нагадали жителям Тернопільської громади

Креатор буд

У Тернополі діють правила благоустрою громади. Там є пункт, який стосується використання легких електричних транспортних засобів: самокатів, сігвеїв, гіроскутерів. Про них жителям громади нагадав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Електросамокати дозволяють використовувати особам, які досягли 16-річного віку, виключно на велосипедних доріжках, велосмугах і з дотриманням швидкісного режиму до 20 км.

Дітям до 10 років дозволяється використання легких електричних транспортних засобів тільки в супроводі дорослих. Особам з 10 до 16 років дозволяється самостійно використовувати персональні легкі електричні транспортні засоби виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.

Використовувати персональний легкий електричний транспортний засіб на вулично-дорожній мережі можна за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами, а у темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою) та виділивши себе за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб.

Також у місті провели наради з операторами, які надають в оренду самокати, й затвердили єдину схем місць для паркування самокатів. Схема розміщена на сайті Тернопільської міської ради.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,