29.03.2024

Правоохоронці розповіли, як як захиститись від шахрайства в Інтернеті

Креатор буд

Як вберегтися від аферистів? Захистити соцмережі складними паролями, встановити подвійну аутентифікацію, не приймати в друзі сумнівних осіб та не переходити за підозрілими посиланнями – це лише частина того, як можна захистити свої соціальні мережі від зламу та шахраїв. Поради для краян підготували правоохоронці.

Адже останнім часом почастішали випадки, коли зловмисники зламують сторінки у Facebook або Instagram та використовують їх у власних інтересах. Вони або виманюють кошти, або розміщують потрібну їм інформацію.

“Позичити” гроші або терміново поповнити мобільний телефон – основні методи заробляння зловмисників на друзях зі списку. У таку пастку шахраїв потрапила і жителька Тернопільського району. Вона каже, що їй в Instagram написала стара знайома, розповіла про проблеми і попросила позичити на кілька днів гроші. Потерпіла повірила і на вказаний банківський рахунок переказала 5000 гривень. Лише за деякий час зрозуміла, що спілкувалася не з подругою, а шахраями.

Працівники поліції звертаються до усіх користувачів соцмережами бути уважними. Якщо ви отримуєте повідомлення про допомогу, не поспішайте одразу допомагати – зателефонуйте знайомому або спишіться з ним через інші месенджери. Як іще можна убезпечити себе від аферистів дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,