25.04.2024

#Право_на_щастя: тернополянка виховує сина із комплексними порушеннями і мріє про групу денного догляду у Тернополі

Ваша реклама

Олена Коваль виховує сина з рідкісним захворюванням – синдром мікроделеції 1р 36. Жінка розповіла, що до двох років сім’я не знала про діагноз. Коли це з’ясувалось – Володя був єдиним в Україні з таким захворюванням.

Хлопчику майже сім років. І він досить вимогливий. Не любить сидіти на одному місці, хоче постійно щось відчувати на дотик.
Володя сам не ходить і не говорить, тому мама для нього – чи не єдина можливість пізнавати цей світ. Натомість Олена мусить присвячувати сину чи не весь свій час.

Матері, які виховують діток із комплексними порушеннями, присвячують малечі увесь свій час. Вони не можуть піти працювати, не можуть віддати дитину у садочок чи школу.

Тому громадська організація “Рух – життя без меж”, керівником якої є Олена Коваль, організувала унікальний фотопроєкт – #Право_на_щастя . Участь у ньому беруть 10 матусь.

За ідеєю фотопроєкту – люди побачать два портрети. На одному жінка, мати така, як вона є зараз. А на другому – якою б вона хотіла бути, якби мала час.

А тому головна мета проєкту #Право_на_щастя – щоб у Тернополі відкрили групу денного догляду.

Додамо, що відкриють фотовиставку #Право_на_щастя вже цієї неділі у Торговельно-розважальному центрі Подоляни. Початок о 15 годині.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,