26.04.2024

Посли «Великої сімки» у Тернополі: про що говорили G7 та керівники області

Ваша реклама

Вперше на Тернопіллі. З робочим візитом до області завітали посли великої сімки тa посолка Великобританії. Вони зустрілися з керівництвом обласної ради та облдержадміністрації. Говорили про реформи, здобутки та перспективи.

Як відзначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, під час розмови присутні спілкувалися про досягнення, проблеми, плани.

Поспілкувавшись з послами, представники обласної влади зрозуміли, що рухаються в одному напрямку. Також обговорили питання інвестицій. Це важливо, адже ніхто інший як G-7 може залучити інвесторів для покращення життя в області.

Пріоритетні питання, які обговорили з лідерами держав G7, вже реалізовують на Тернопільщині. Місцеве самоврядування, комунальні установи та громадські організації області вже співпрацюють з фондами підтримки розвитку країн “Великої сімки”. Останніми роками підтримують реформи децентралізації та громади краю такі програми як U-LEAD та USAID DOBRE, які мають свої регіональні офіси в Тернополі.

Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, на Тернопільщині чудово рекламують регіон. Ми безперечно візьмемо до уваги усе сказане про можливості і перспективи.

Окрім цього, говорили й про боротьбу із пандемією, зміцнення економіки, і розвиток різних царин господарства краю.

Як відзначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, Тернопільщина цікава як і логістичним розташуванням, так і історичними пам’ятками, туризмом. Також є перспективи розвитку економіки.

«Сподіваюся зустріч була плідною, і до наступного разу ми зможемо підготуватися так, щоб іноземні інвестори могли заходити в наш регіон», — відзначив Михайло Головко.

Область відкрита до співпраці. Окрім робочого візиту, голова облради запросив туристів відвідати наш гостинний край і оцінити туристичну спроможність Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,