26.04.2024

Попит на вишиванки зріс у Тернополі: які вироби найпопулярніші

Ваша реклама

День вишиванки українці святкуватимуть 19 травня. І попит на сорочки, сукні і костюми з українським орнаментом відчутно зріс, кажуть продавці. Пані Марія привезла вишиваний одяг і рушники з Космача. Сама ще змалку почала створювати красиві речі. Радіє, що люди цікавляться і беруть собі сорочки.

У своїй колекції збаражчанка пані Оксана має не одну вишивану річ. Каже, раніше вишивала сама, зараз же на ринку достатньо великий вибір, тож речі купує.

Як відзначає продавчиня пані Марія, жителі Тернопільщини шукають вишиванки на різні свята. Хтось – щоб збільшити свою колекцію, хтось родичам чи дітям у подарунок. Попри те, що в країні війна, а вишиванка — річ недешева,  люди не перестали купувати, кажуть продавці. А тепер питають за українським одягом і переселенці.

“Гості нашого міста переважно купують вишиванку вперше. Але люди в захваті і від вибору і від того, що є різні цінові категорії”, — зазначає власниця магазину вишиванок Юлія. Власне вибрати можна і бюджетний варіант, і дорожчий. Тут навіть не надто помітна різниця в орнаментах, все залежить від матеріалу. Є в магазинах і Переможні вишиванки. Їх розкуповують найшвидше. Ручна робота, машинна, з квітами чи абстракцією, в петриківському стилі чи борщівському – нині вишиванки в моді. І все більше українців носять їх не лише на свята, а й в будні. Бо кажуть, це найкраща характеристика патріота.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,