26.04.2024

Понад 200 спортсменів виборювали звання кращого на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед кадетів у Тернополі

Ваша реклама

Попри складну воєнну ситуацію Україна бореться. Це стосується і наших спортсменів. Минулими вихідними у Тернополі провели Чемпіонат України з греко-римської боротьби серед кадетів. Це були відбіркові змагання. До нашого міста приїхали найкращі спортсмени , які боролися не тільки за перемогу, а і за можливість представляти нашу країну на європейській та світовій першостях.

Понад 200 учасників і кожен тут з єдиною метою – стати чемпіоном. Чемпіонат України з греко-римської боротьби до 17 років приймав Тернопіль минулими вихідними.

Організатори переживали, аби змагальний режим не переривали тривоги. Та у цьому плані сутички пройшли без ускладнень.

“Чемпіонат являється відбірковим до Чемпіонату Європи. І також перший, хто став чемпіоном України, виконує норматив майстра спорту України”, — пояснює головний суддя змагань, заслужений тренер України Андрій Телебан.

Старший тренер збірної команди України з греко-римської боротьби до 17 років серед кадетів Сергій Рутенко каже, попри непросту ситуацію тут зібралися майже всі найсильніші хлопці.

Наше місто представляв на змаганнях, зокрема, Влад Топольницький з Тернополя. Першу сутичку він програв теж тернополянину. Сподівався виграти, проте трапився сильніший суперник. Адже тут зібралися найсильніші. Не тільки переможці чемпіонатів минулих років, а також призери і учасники європейських і світових змагань.

Ті, хто виграють увійдуть до складу збірної України і у її складі боротимуться далі на європейській і світовій першостях.

Денис Ковшун з Києва має змагальний досвід на Чемпіонатах світу, хоча, зізнається, і не дуже вдалий. Загалом борці кажуть, не просто готуватися під час війни через тривоги і проблеми зі світлом. То ж стараються виїхати на збори за кордон. Адже ніхто тут здаватись не планує.

Деталі про змагання дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,