24.04.2024

“Полишені квіти” — виставка у Тернополі від художників-переселенців

Ваша реклама

Як почуваються люди, яким через війну довелося залишити свій дім. А ще, коли ти творча особистість і відчуваєш світ доволі гостро. Звісно, вилити пережите у мистецтво. Так і зробили молоді українські художники Микита Цой і Ольга Заремба. Їхні роботи тепер можна побачити і в Тернополі. Виставку під назвою «Полишені квіти» відкрили у креативному кластері «Na пошті».

Цієї виставки могло б і не бути, якби не війна. У креативному кластері «Na пошті» презентували свої картини українські художники Микита Цой та Ольга Заремба. Над першими роботами вони почали працювати ще у Києві. Однак через активні бойові дії їм довелося тимчасово переїхати до Львова. Свій задум вони не залишили і продовжували малювати.

«Ця серія називається “Полишені квіти” – це алегорія про людей, яким довелося полишили домівки свої квіти і своє життя», — каже художник Микита Цой.

Війна вносить корективи, але мистецтво теж має право на життя. Тому експозиції у креативному кластері «Na пошті» почали відновлювати. Виставка триватиме три тижні. До 5 липня. Вхід вільний.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,