20.04.2024

Поляки розгорнули пункт обігріву у Тернополі

Креатор буд

Допомога з-за кордону. У Тернополі розгорнули ще один пункт обігріву завдяки підтримці волонтерів братства ODD FELLOWS . Це міжнародна громадська організація. У нашому місті тепер знаходиться перший пункт, який вони встановили  в Україні.

“Маємо тут приятелів в Україні, які порадилися з місцевою владою, де потрібні такі пункти. І то є один з таких пунктів. Хочемо, щоб можна було тут зігрітися, підзарядити телефони, скористатися інтернетом, і щоб було близько людям, які не мають вдома електрики, або є проблема з опаленням”, — пояснив волонтер організації ODD FELLOWS   Анджей Секул.

За словами заступника міського голови Тернополя Володимира Дідича, локацію вибирали, зважаючи на кількість людей, які потребують підтримки під час відключення електроенергії.

Купили і привезли необхідне обладнання з Польщі. А гроші зібрали спільно в тих країнах, де є представники братства. Анджей Секула зазначає, зараз генератори здорожчали у багатьох країнах, не лише Україні. Поляки теж почали запасатися такими пристроями. Подробиці про новий пункт обігріву — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,