24.04.2024

Покладання квітів та молитва: у Тернополі відбулась церемонія вшанування пам’яті героїв Крут

Ваша реклама

У Тернополі вшанували пам’ять героїв Крут. Подія відбулась біля символічної могили борцям за волю України на проспекті Степана Бандери.

Начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської ОДА Ігор Кульчицький зазначив, що близько 10 років тому молодіжні організації області були на Аскальдовій могилі і привезли землю з тієї святої для кожного українця землі. ЇЇ  добавили до цієї могили, де сьогодні відбувався захід.

Священики відслужили панахиду за полеглими у бою, а опісля присутні поклали квіти.

Зазначимо, що бій під Крутами – це одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Як і сучасні захисники нашої землі, як «кіборги» Донецького аеропорту – герої Крут завдяки власній мужності та самопожертві зуміли протистояти значно більшій кількості ворогів та стали одним із величних символів боротьби українського народу за незалежність.

«Сьогодні ми прийшли вшанувати пам’ять цих молодих юнаків, героїв Крут. Завдяки яким був у свій час 1918 році, які віддали своєї життя за своїм близьких, їхній жертовний подвиг і надалі надихає», – наголосив заступник голови ТОДА Володимир Важинський.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,