19.04.2024

По коліна снігу: на Тернопільщині ліквідовують наслідки негоди

Ваша реклама

Менше ніж за добу у Тернополі випало 30 сантиметрів снігу. Такі наслідки циклону, який формується над Угорщиною. Сильний снігопад в місті почався ще вночі на 7 лютого і триває досі. Комунальники ж кажуть, до погіршення погоди були готові, тому вже понад 20 годин працюють у безперервному режимі.

В першу чергу сніг прибирали на дорогах, де їздить громадський транспорт. А вже сьогодні взялися за розчищення другорядних вулиць та проїздів міста. За словами начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олега Соколовського, працює 40 одиниць техніки і 120 двірників.
Від сильних хуртовин потерпає вся область. Так, найскладніша ситуація сьогодні зранку була на дорогах М-18 та М-19. У облдержадміністрації кажуть, через сильні перемети, у напрямку Івано-Франківська був ускладнений рух. Загалом, за добу використано 3500 тонн посипкових матеріалів.
Окрім того, через «червоний» рівень небезпеки, введений на Тернопільщині 8 лютого, всі підрозділи ДСНС області перевели в посилений режим несення служби. За останню добу рятувальники 5 разів виїжджали на виклики, які були спричинені негодою.
Складна ситуація досі і на дорогах Тернополя. Через водіїв, які залишають свої автомобілі на центральних дорогах, спецтехніка, безперебійно чистячи шляхи, спричиняє затори.
До слова, сильні снігопади сьогодні накрили одразу декілька областей на заході України. Так, у Львові через негоду відмінили декілька авіарейсів і обмежили рух вантажного транспорту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,