20.04.2024

Плита впала на подвір’я: що будують на вул. Квітки Цісик і чому скандалять сусіди

Креатор буд

Будова загрожує життю сусідів на вулиці Квітки Цісик у Тернополі. За документами двоє співвласників будують собі звичайне приватне житло – всього три поверхи і мансарда. В один із днів щось пішло не так, кран втратив керування у опустив будівельну плиту на подвір’я сусідів.

Постраждалі –  сім’я Юрків. Чоловік, будучи на фронті, обурився, коли дружина надіслала йому відео того, як плита літає біля вікон їхнього будинку. А от співвласники будови проблеми у ситуації не бачать. Та і, кажуть, плита то була не велика.

“Моя сім’я могла загинути на своєму ж подвір’ї, поки я захищаю рідну землю від орди!” – написав обурений Сергій Юрків.

Світлана показала сліди на бруківці, які лишила плита, а також пошкоджену яблуню. Та найбільше жінка боїться навіть уявити, що було б, якби маленька дитина бігала на подвір’ї.

Будинок сім’ї Юрків – приватна садиба на вулиці Квітки Цісик, довкола вже є чимало багатоповерхівок. Світлана була проти ще однієї по сусідству, адже та закриватиме їм сонце. Та будівництво розпочалося. Жінка каже, навесні цього року, коли сім’я була за кордоном. А власник землі сказала, що це буде індивідуальний будинок на дві сім’ї.

Журналісти поспілкувалися із співвласником будинку поруч. Це Олег Коренківський. Каже, тут буде хатина на дві сім’ї. Це паспорт об’єкта – пише, що планують звичайний індивідуальний житловий будинок. І все будується згідно будівельних норм, згідно проєкту, жодних відхилень від проєкту немає.

Та схоже є проблеми з технікою безпеки на цій будові, бо як же ж тоді одна із плит опинилися на приватному подвірї сім’ї Юрків? Відповіді на всі питання — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,