29.03.2024

План покращення обороноздатності країни презентували представники “Європейської Солідарності” на Тернопільщині

Креатор буд

Організувати загони територіальної оборони та належно інформувати людей про те, що робити під час воєнних дій. Такі вимоги висунула партія “Європейська Солідарність”, аби зменшити паніку серед цивільного населення. А все через інформацію про можливе російське вторгнення на територію України.

Через це представники ЄС на Тернопільщині закликали обласну владу негайно відреагувати на ці вимоги, а також терміново звернутися на позачерговому засіданні сесії Тернопільської обласної ради до вищого керівництва держави щодо покращення забезпечення нашої армії та підвищення зарплати усім військовим.

“Перше питання — це мотиваційна складова, як укомплектувати бойові бригади. На жаль, військовослужбовець який получає зарплату в 12 т грн., не здатний цього зробити. Ми запропонували щонайменше 30 млрд грн з державного бюджету, “Великого будівництва” спрямувати на підвищення матеріального забепечення контрактників”, — відзначив голова фракції “Європейська Солідарність” у Тернопільській обласній раді Степан Барна.

Ще однією вимогою є наповнення резервів армії пальним, речами, медикаментами і новітньою зброєю. Адже в сучасному світі успіх воєнних операцій напряму залежить не тільки від людей, але і від технічного забезпечення. Тож українські військові мають працювати з сучасною зброєю, аби гідно давати відсіч ворогу.

“Росія ніколи не буде дотримуватися дипломатичних домовленостей, тому тільки мова сили, єдине на що можемо сподіватися — це на Збройні сили України, на загони територіальної оборони і добровольчі формування”, — заявив керівник ГО “Брати по зброї” у Тернопільській області Дмитро Гайдуцький.

Саме тому “Європейська Солідарність” пропонує скоротити термін контрактів для військових. Щоб кожен міг підписати угоду на індивідуальний термін, завдяки чому може збільшитися чисельність армії. А це дуже важливо у сучасній російсько-українській війні.

Тож представники “Європейської Солідарності” на Тернопільщині закликали усіх представників влади області згуртуватися і разом захищати спокій та благополуччя наших громадян.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,