19.04.2024

Півтисячі добровольців записались до “Гвардії наступу” на Тернопільщині

Ваша реклама

Тернополяни активно долучаються до формування штурмового батальйону “Гвардія наступу”. Його набирають аби сформувати потужну штурмову бригаду вмотивованих громадян.

Майже як за тиждень до центру надання адмінпослуг прийшло понад 500 охочих. Серед них чоловіки та навіть жінки, які також прагнуть захищати нашу країну, відзначив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Набір розпочали, щоб підсилити ЗСУ у звільненні окупованих територій. Бригади з добровольців формуються на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Євген Тимошин — один із добровольців. Чоловік подав документи, аби вступити до батальйону “Гвардія наступу”. Євген Тимошин вже визначився з напрямком служби та записався до батальйону “Лють”. Чоловік вважає, зараз потрібно доєднуватись до таких батальйонів, аби замінити тих хлопців, які вже майже рік боронять нашу державу.

Загалом сформують вісім батальйонів. Доєднуватись можуть люди з військовим досвідом, і без нього. Приймають добровольців віком від 18 до 50 років. Документи слід подавати в ЦНАПи, і на  Тернопільщині вже звертаються охочі чоловіки та жінки, каже офіцерка з інформації та комунікації Національної гвардії України в Тернополі Надія.

Сформовані батальйони кілька місяців проходитимуть навчання. І лише після цього братимуть участь у наступальних операціях. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,