29.04.2024

Після втрати рук боєць з Тернопільщини Володимир Симанишин створює картини

Ваша реклама

Ветеран з Тернополя створює картини, готуючись до протезування. Перебуваючи у лікарні, у вільний час Володимир Симаншин захопився малюванням

“Коли є бажання нічого не можливого тоді немає”, — написала про Володимира волонтерка Раїса Коляда у Фейсбуці.

Наші журналісти познайомилися з Володимиром торік у вересні. Він розповів знімальній групі свою історію. Зокрема, як вирішив боронити Україну та повернувся з-за кордону.

Нагадаємо, захисник Володимир Симанишин у свої 28 років внаслідок вибуху боєприпаса важко травмувася. Лікарі були змушені ампутувати чоловікові кисті обох рук. Володимир також поранив стегно, вухо та обличчя. Отримав контузію та поранення лівого ока. Зараз захисник проходить реабілітацію, у нього потрохи відновлюється зір.

Про рішення боронити Україну навіть після пережитого Володимир не шкодує. Розповідає, 24 лютого перебував закордоном, проте коли зрозумів, що почалась повномасштабна війна, повернувся в Україну та став на захист Батьківщини.

“Якщо почнеться війна, то я поїду додому. І як тільки почалась у мене було бажання одразу поїхати. Одразу в ночі, зібратись і поїхати додому. Бо в мене тут родина, друзі. Я собі не уявляю своє життя без України, навіть якщо я був закордоном”, — пригадує Володимир.

У Володимира не було військової підготовки, але чоловік знав — він потрібен своєму народу. Тому з березня 2022 року приступив до служби.

Служив на Луганському напрямку та під Бахмутом. А в липні цього року отримав поранення. Спершу – лікарні Дніпра та Києва, а згодом захисника направили в Тернопіль.

На даний час, Володимир проходить початкову реабілітацію: відновлення м’язів ніг та зору. А як тільки заживуть руки розпочнеться реабілітація та протезування. Проте захисник має намір поїхати на лікування закордон. Тому на своїй сторінці в фейсбуці Володимир відкрив збір.

Фото: Раїса Коляда



Джерело | Т1 Новини