16.04.2024

Підсумки 2022 року для Тернопільщини підбили в обласній військовій адміністрації

Ваша реклама

Гуманітарна допомога східним областям, релокація бізнесу, посівна. Озираючись назад, важко усвідомити, наскільки непростий шлях пройшла Тернопільщина і її жителі від початку повномасштабного вторгнення. Підсумки 2022-го підбили у Тернопільській ОВА.

Отже, з перших днів волонтери області спакували і відправили 320 тисяч продуктових наборів для харків’ян. Тернопілля стало їхнім другом в допомозі.

“Це стало першою гуманітарною місією. Потім був Миколаїв, Запоріжжя, Київ. Останні 15 фур поїхали до Херосону, звільненого від окупантів”, — відзначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Загалом близько тисячі тонн гуманітарної допомоги направили до областей, де ведуться бойові дії, прозвітував про пройдений рік Володимир Труш.

Тернопільщина стала надійним тилом і для внутрішньо переміщених осіб. 136 тисяч – максимальна кількість переселенців, яких прийняли у нашому краї навесні цього року. Зараз в області продовжують жити 84 тисячі.

Неймовірним досягненням було і провести посівну кампанію, коли обмаль пального. Чи зібрати врожай. За рейтинговими показниками по урожайності зернових і технічних культур область входить до п’ятірки кращих серед регіонів в державі.

Окрім того, наші аграрії вже засіяли і майбутній врожай. Та наступний рік не обіцяє бути легким. Ми віримо, 2023- стане роком перемоги України у цій війні. А поки що, основні зусилля, зокрема, економічні, йдуть на забезпечення армії, відзначив Володимир Труш. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,