19.04.2024

Підозра п’ятому президенту — загроза демократії: у Тернополі переслідування Порошенка вважають політично вмотивованим

Креатор буд

Звинувачення, висунуті Петру Порошенку, необґрунтовані, а підозра – політично вмотивована. У Тернополі громадські, політичні діячі та військові виступили на захист демократичних засад суспільства.

«На жаль, сьогодні іде боротьба не з Порошенком. А боротьба за сценарію Кремля. Спрямована на протиставлення українського суспільства, на згортання європейських цінностей. Бо передусім ми вже це чуємо з заяв, які звучать. І про можливість перенесення парламентських виборів на 2024 рік в неконституційний спосіб. Це згортання пропорційної системи виборів”, — заявив голова Тернопільської територіальної організації партії “Європейська Солідарність” Степан Барна.

Держзрада, яку приписують п’ятому президенту України, загрожує демократії України в цілому, переконані активісти. Додають, що резонансом навколо справи Порошенка діюча влада хоче нівелювати здобутки 2014-2019 років. А ще відвернути увагу від  масштабніших проблем та викликів сьогодення.

Нагадаємо, 20 грудня 2021-го Державне бюро розслідувань оголосило підозру у держзраді п’ятому президенту України. Справа вже набула неабиякого розголосу. Громадські діячі переконані, таким чином хочуть знищити свободу слова.

“Йде тотальне знищення свободи слова. Ми говоримо проти санкцій проти 5 каналу – це опозиційні канали. Натомість проти 1+1, співвласником якого є Медведчук, – ніяких дій, — зазначила лідерка жіночого крила партії “Європейська солідарність” на Тернопільщині, депутатка Тернопільської міської ради Мар’яна Юрик. — Це стосується кожного з нас. Ми дізнаємося з інформаційного поля про новини. Ми захищатимемо Порошенка, бо це президент, який не дозволяв подібного”.

Наразі Петро Порошенко за кордоном, повернеться в Україну 17 січня. Чимало українців готові їхати до Києва, аби підтримати пятого президента, І відстоювати демократичні цінності Українського суспільства. Про це повідомляють у соцмережах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,