26.04.2024

Перше відділення гемодіалізу в Тернополі відкрили на базі лікарні швидкої допомоги

Креатор буд

Відтепер у Тернополі є відділення гемодіалізу. Гострою та хронічною нирковою недостатністю у нашому місті хворіють близько пів сотні людей. Лікарі кажуть, недуга не обирає ні стать, ні вік.

Натомість хворим щонайменше тричі в тиждень потрібна процедура гемодіалізу. Її у Тернополі раніше робили лише в університетській лікарні. Ще одне відділення гемодіалізу тепер діє і в лікарні швидкої допомоги.

Як розповіла лікарка-нефролог Ольга Нюнькіна, для зручності пацієнтів, відділення гемодіалізу працюватиме у дві зміни. Відповідно до способу життя чи робочого графіку, людина може обрати час прийому сама, попередньо записавшись.

За словами головного лікаря Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, процедура гемодіалізу є безкоштовною для пацієнтів. Кошти за неї лікарні швидкої допомоги сплачує НСЗУ за договором медичних гарантій.

Варто зазначити, відділення гемодіалізу облаштували за три місяці. Це вартувало близько трьох мільйонів гривень. Кошти медзакладу виділили в рамках державно-приватного партнерства. Таким же чином апарати для гемодіалізу надали у безкоштовне використання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,