17.05.2024

Перша реєстрація авто подорожчала: на скільки для водіїв збільшили розмір пенсійного збору

Ваша реклама

Купили машину – платите збір на обов’язкове державне пенсійне страхування. Цього року сума збільшилася. Такі зміни насамперед пов’язані з підвищенням прожиткового мінімуму.

Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується у розмірі залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, довідки-рахунку торговельних організацій, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, без урахування податку на додану вартість, у розмірі:

 – 3 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

– 4 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

– 5 відсотків – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року – більше 878,1 тис. грн.



Джерело | Т1 Новини