26.04.2024

Переживати не варто: ріелтори Тернополя спростували інформацію щодо “ажіотажу” на квартири

Ваша реклама

Масові покупки квартир у західних областях України. За останній тиждень про це говорять все більше ЗМІ. Пов’язують це із потенційною загрозою російського вторгнення. Тому зазначають, що житло на Заході шукають люди із східного регіону та кияни. Місцеві ж експерти з нерухомості заявляють, що ніякого ажіотажу за останній тиждень у Тернополі не спостерігали. Кажуть, інколи отримують дзвінки, проте, їх небагато.

Після Різдва попит зменшився. Мабуть, у зв’язку з політичною ситуацією в країні, має вплив на ситуацію на ринку нерухомості. Про це зазначає ріелторка Галина Ділай.

В агенціях розповідають, збільшується кількість людей, які хочуть орендувати житло на короткий термін: від кількох місяців до півроку.

«Людей, які зі Східної України, багато поки що немає. Були звернення за вчора і сьогодні. Це буквально два звернення, я б сказала, що це не є багато, це люди з Києва, які хотіли знятио рендувати квартиру на місяць – два. Не довше», — каже ріелторка Ірина Боднарська.

Ціни за оренду нерухомості залишаються стабільними, зазначають фахівці. А от плата за купівлю квартир зросла приблизно на 15-20 відсотків. Це пояснюють здорожчанням будівельних матеріалів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,