26.04.2024

Перезаряджений кобальтом: онкодиспансер у Тернополі відновив лікування опроміненням

Креатор буд

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку. Лікують онкохворих пацієнтів у Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері. Зокрема, тут проводять променеву терапію.
Завдяки апарату для дистанційної променевої терапії TERABALT-100 допомога пацієнтам надається набагато краще. Восени минулого року постала нагальна необхідність перезарядити обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення. Для цього треба було понад 9 мільйонів гривень. Та минулого року частина виділених коштів не надійшла на рахунок лікарні через судову тяганину між обласною радою та обласною держадміністрацією.
Наразі проблемне питання вирішили, із обласного бюджету виділили необхідні кошти, апарат перезарядили і він працює. Про це розповів генеральний директор КНП “Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру” Леонід Шкробот.
«На сьогодні апарат перезаряджений, він працює і буде працювати впродовж найближчих п’яти років. Він пройшов повністю технічне переобладнання і ми можемо надавати якісні послуги в лікуванні наших пацієнтів», – каже медик.
Те, що апарат працюватиме безперебійно кілька років важливо для пацієнтів, адже радіологічне лікування є важливим аспектом боротьби із онкологічними захворюваннями.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,