24.04.2024

Перевищили епідпоріг: на Тернопільщині збільшилася кількість хворих на грип та ГРВІ

Ваша реклама

На Тернопільщині різко збільшилася кількість нових випадків інфікування гострими респіраторними захворюваннями.

У тернопільській міській дитячій лікарні в інфекційно-діагностичному відділенні зараз лікують 16 маленьких пацієнтів. Загалом же відділення розраховане на 20 дітей.  Щоправда, через епідемію ковіду алгоритм роботи медиків дещо змінився.

Як зазначає, лікарка-інфекціоністка Вікторія Задорожна, у відділення поступають діти з підозрами на коронавірус. Для цього виділено 5 боксів, в яких проводять тестування.

Експрес-тестами на коронавірус також визначають і те, чи хвора дитина на Грип типу А і Б, кажуть медики. Поки ж підтверджених випадків цих захворювань серед дітей не було. За словами завідувача інфекційно-діагностичного відділення  тернопільської міської дитячої лікарні Ярослава Довганика, за останній місяць значно зросла кількість хворих на ГРВІ.

Серед дорослого населення області кількість нових випадків захворювання теж збільшилася. Та медики заспокоюють, така ситуація є звичною для першого місяця весни.

Фахівці повідомили, що найвища захворюваність на Зборівщині, Лановеччині та Козівщині.

Медики нагадують, серед основних ознак грипу – головний біль, ломота у м’язах і суглобах, біль у горлі, підвищена температура, кашель. При цих ознаках, рекомендують звертатися до сімейних лікарів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,