08.09.2024

Переселенець із Херсонщини організував наркобізнес у Заліщицькій громаді

Ваша реклама

Наркобізнес викрили поліціянти у Заліщицькій громаді. Підпільний заробіток організував 42-річний переселенець із Херсонщини. На подвір’ї будинку, де мешкає зловмисник, правоохоронці виявили плантації конопель і 60 кг марихуани. Загальна вартість вилученої продукції на чорному ринку становить понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

Чоловік зізнався правоохоронцям, що через інтернет замовив різні сорти наркотичного насіння та обладнав три теплиці для їх культивування. Місцевим розповідав, що вирощує помідори. Загальна площа плантацій становила майже 30 соток. Для зібраного урожаю зловмисник також облаштував спеціальні приміщення, де рослини ретельно висушував та подрібнював. Зі слів фігуранта, він вирощував рослини для медичного використання.

Правоохоронці встановлюють можливі канали збуту наркотиків, а також причетних до підпільного бізнесу.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.310 (посів або вирощування конопель), та за ч.3 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Згідно санкцій інкримінованих злочинів зловмисникові загрожує до восьми років ув’язнення.



Джерело | Т1 Новини