19.04.2024

Переселенців запросили на виставу “Голгофа” у Тернополі та роздали пакунки з допомогою

Креатор буд

На сцені Тернопільського обласного драматичного театру — вистава “Голгофа”. У залі цього разу – вимушено переміщенні люди, які наразі знайшли прихисток у Тернополі. Містерія непокори розповідає про життя патріарха Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого.

Її втілили в життя ґрунтуючись на матеріалах судових справ патріарха, його мемуарах, спогадах сучасників. Йосиф Сліпий 18 років був політв’язнем у радянських таборах. Глядачі шоковані фактами його життя, а від вистави — у захваті.

Так, Ірина Хащенко, яка переїхала з Луганщини, зізнається: ця вистава для неї — правдива історія. Жінка вважає, що українці повинні добре знати свою минувшину по при те, що багато фактів і подій були для них раніше невідомими.

Перегляд виставити «Голгофа» провели під патронатом народного депутата України, ГОЛОВи ОРГАНІЗАЦІЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” у Тернопільській області Володимира Гевка, за підтримки Благодійного Фонду «За Луганщину» та Тернопільського  обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка.

“Ми хотіли, щоб ця вистава зачепила найглибші струни в душі наших гостей з тих територій, які зараз не підконтрольні тимчасово Україні. Щоб вони пройнялися тим патріотизмом, з яким виходять всі після цієї вистави”, — заявляє Володимир Гевко.

Директор Тернопільського драмтеатру Борис Репка переконаний: Це був вечір єдності, вечір співчуття один до одного та вечір у передчутті великої перемоги, яка буде найближчим часом.

І поки наші мужні воїни виборюють перемогу, потрібно підтримати і людей, які  втікали від війни. Більшість із них їхали без речей. Тому після перегляду вистави від партії “Слуга народу”, представників бізнесу області і благодійних фонів “За Луганщину” і “ВПО України” – люди отримали продуктові набори.

“Дуже багато допомоги. Будуть і набори з засобами особистої гігієни, і харчові набори, і канцтовари, і яблука. Колеги, волонтери працюють заради наших людей”, — зауважує народний депутат України, керівник благодійного фонду “За Луганщину” Максим Ткаченко.

Таку допомогу отримало близько 200 сімей. Та люди зізнаються, духовна їжа, яку отримали під час перегляду вистави “Голгофа” – цінніша. Тому будуть надалі більше вичати історії життя таких постетй, як Йосиф Сліпий.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,