25.04.2024

Перерахували пенсії: скільки ж тепер отримають пенсіонери Тернопільщини

Креатор буд

Додаткові 73 гривні. На стільки в середньому збільшиться мінімальна пенсія на Тернопільщині із 1 грудня. Причина — зріс прожитковий мінімум в Україні. Тобто, якщо раніше мінімальна грошова допомога пенсіонерам становила близько 1850 гривень, то зараз мінімум 1930.

Наразі в області перерахували виплати майже для 240 тисяч осіб. А от пенсію підвищать для 185 тисяч жителів Тернопілля.Окрім того, надбавку отримають і інші категорії пенсіонерів. Зокрема, підніметься щомісячна допомога особам з інвалідністю внаслідок війни. Та доплата для ветеранів війни. Це відзначив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов.

“Збільшено доплату за понаднормовий стаж. Окрім цього, здійснили перерахунок пенсій за особливі заслуги”, – відзначив Володимир Івахов.

Для непрацюючих жителів Тернопільщини пенсії також перерахували. У них буде надбавка у розмірі 200 гривень. Головні умови: вік – 65 років та стаж роботи. Це 30 років у жінок та 35 у чоловіків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,