18.04.2024

Печиво у формі карти України і з тризубом випікають волонтерки з Теребовлянщини

Креатор буд

Господині з Долини на Теребовлянщині випікають смаколики для воїнів. «Смаколики з Янова» — так жінки називають печиво, яке готують для військових на фронт.

Назву обрали невипадково. Бо це історична назва села Долина. Волонтерки вирішили таким чином її відродити. Староста села розповідає, що згуртувати односельчан було просто. Війна зараз болить кожного. Тому нема в Долині байдужих. Кожен хоче бодай чимось бути корисним, тут, в тилу.

Для того, щоб волонтери й надалі отримували свіже печиво щодня,  староста Долини та Слобідки Наталія Ковальська разом зі старостами сусідніх сіл вирішили чергуватися. Тепер волонтерки в Долині збираються лише раз на тиждень і то лише окремими вулицями. Щоб і вдома все встигнути, і солдатам допомогти. За день напікають не менше 40 ящиків печива. До кожного ставлять записку із вітанням захисникам.

Ганна Паранчук – головна на кухні. В неї найбільше досвіду у пекарській справі. Раніше випікала солодке на весілля, тому добре знається на тонкощах кондитерства. Від початку повномасштабної війни, разом із односельчанками, почали пекти печиво для воїнів. За майже пів року «солодкої» справи, волонтерки довели все до автоматизму. Кожен знає свою ділянку роботи.

Подробиці про невтомних господинь — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,