20.04.2024

Парубок зі столиці організував бізнес із виготовлення фальшивих довідок на Тернопільщині

Креатор буд

Через війну переїхав із Києва на Тернопільщину та почав ошукувати людей. 17-річний юнак зі столиці організував незаконний бізнес, залучивши до злочинної діяльності 11 осіб.

Про це інформує Національна поліція України.

Парубок обіцяв чоловікам призовного віку виготовлення підроблених документів, які допоможуть їм перетнути кордон. За послуги брав в середньому по тисячі євро. Інші учасники злочинної групи займалися розробкою, рекламою, адмініструванням відповідного Телеграм-каналу, приймали замовлення та готували підроблені довідки.

Але замовники своїх документів для виїзду за кордон так і не дочекалися. Бо підроблені довідки були не про непридатність до служби, а про нібито фігурування у кримінальних провадженнях. Цю інформацію надавали клієнту та вказували, що нічого з цим зробити не можуть. Й оскільки це випадок не гарантійний, тому кошти не повертатимуть.

Таким чином злочинній групі вдалося ошукати 34 особи та привласнити понад 1 млн 200 тисяч гривень. Після отримання заяви від потерпілого, Кіберполіції знадобилися лічені дні, щоб вийти на слід зловмисників. Нині всіх учасників схеми встановлено, організатору повідомлено про підозру за шахрайство.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,