03.05.2024

Пам’ятну дошку герою Роману Стецюку встановили на фасаді тернопільської школи №3

Ваша реклама

Меморіальна дошка військовому Роману Стецюку. Її встановили на фасаді тернопільської школи №3. Відкривали урочисто, адже чимало знайомих воїна прийшли сюди, аби вшанувати його память. У цій школі досі навчається сестра Романа — Анастасія.

Тернополянину Роману Стецюку було лише 24 роки, коли він загинув, виконуючи бойове завдання на Луганщині. Хлопець з першого класу навчався у цій школі і мав багато планів на майбутнє.

Мати загиблого захисника Ольга Стецюк теж працює в третій школі. Жінка розповідає, що її син завжди мріяв стати військовослужбовцем. А контракт із ЗСУ підписав всього за кілька місяців до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

На відкриття меморіальної дошки прийшла вчителька Романа Стецюка Наталія Гандзій та його однокласники. Освітянка показала нам клас, у якому навчався Роман і за якою партою сидів. Жінка пригадує, що її учень змалечку любив футбол, а пізніше пов’язав себе з цією грою професійно. Його запросили грати в клуб “Металург”.

Для однокласників Романа його смерть стала шоком. Хлопці, які дружили з ним, досі не можуть повірити, що друга немає в живих. І однокласники, і вчителі розповідають, що Роман ще будучи учнем казав — бути захисником — це велика честь для чоловіка.

“Роман був молодим, преспективним хлопцем. Людиною, яка добре грала футбол, яка любила футбол, людиною, яка любила життя. Він мав свої плани, задуми, преспективи, але коли прийшов час — людина з честю виконала свій обов’язок військового, обов’язок справжнього патріота”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Загинув Роман Стецюк 3 березня 2022 року. За жертовність його посмертно удостоїли державної нагороди – орден “За мужність” ІІІ ступеня та звання “Почесний громадянин Тернополя”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,