20.04.2024

Пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС вшанували в Тернополі

Ваша реклама

Вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Техногенна катастрофа, яка сталась 26 квітня 1986 року забрала життя багатьох людей. 14 грудня того ж року закінчили будівництво саркофага над зруйнованим енергоблоком. З 2006-го ми щороку вшановують пам’ять полеглих. Тож сьогодні у Тернополі біля пам’ятника “Жертвам Чорнобильської катастрофи” люди зібрались, аби вшанувати пам’ять загиблих та нагородити подяками тих, хто вижив.

Присутні вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання, а до пам’ятного знаку поклали квіти.

“Я гордий тим, що Тернопільщина в той час відправила величезну кількість працівників. І тішусь тим, що є багато ще живих ліквідаторів. Хотілось би щоб в наступному році їх кількість не зменшувалась. Величезний уклін, вашим сім’ям, величезна дяка за розуміння”, — відзначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Подякував ліквідаторам і міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Ви показали справжній приклад мужності, героїзму, прикладу любові до своєї країни і завдяки вам пів України і світ має можливість жити. Пам’ять про героїв чорнобильців назавжди вписана в сторінках української історії. Світла пам’ять всім тим, хто не дожив до сьогоднішнього дня”, — сказав Сергій Надал.

Відзначили подяками за активну громадську діяльність, та вручили почесні нагрудні знаки “За сприяння війську” усім, тим, хто ліквідовував наслідки катастрофи і зараз проживає у нашому місті.

“Ми дякуємо усім захисникам і захисницям, які не шкодуючи власного життя, робили все для того, щоб зупинити цю катастрофу цю трагедію, зупинити цей удар ядером по нашій державі, нашій нації. Спасибі всім, хто допоміг врятувати життя кожного українця”, — підкреслив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Висловлюємо велику подяку кожному, хто ціною свого здоров’я та життя врятував світ від некерованої ядерної стихії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,