19.05.2024

“Пакунок малюка” чи гроші: що обирають молоді батьки для новонароджених тернополян

Ваша реклама

У “Пакунку малюка” тепер речей на 7689 гривень. Від січня змінилась ціна та вміст набору необхідних речей для новонароджених Як оцінюють допомогу від держави молоді батьки та чому надають перевагу – “бебі-боксам” чи грошовій компенсації?

Отож, цьогорічний бебібокс ще зручніший, адже його вміст доповнили. Тепер матусі матимуть і багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят та плед-ковдру більшого розміру. Натомість одягу, який згодиться лише у перші дні після народження, стало менше. Там, зокрема, є повзунки, дитяча сорочечка, слюнявчик.

А ще у комплекті речі особистої гігієни, іграшки та найцікавіше – сама ж коробка може стати ліжечком для малюка. Такі лайфхаки молоді матусі публікують у Тікток.

Загалом же, цьогоріч склад бебібоксу переглянули із урахуванням побажань батьків та думок експертів. І з 1 січня 2024 року його вартість зросла з 6 816 до 7 689 гривень. Фахівці діляться, більшість батьків Тернополя все-таки хочуть отримати кошти.

Пакунок малюка можна отримувати безпосередньо в пологовому будинку. Для цього потрібно подати заяву, паспорт та ідентифікаційний код. А ось для того, аби отримати власне грошову компенсацію можна скористатись або послугою “Ємалятко”, або ж звернутись до органів соціального захисту.

Наші журналісти поспілкувалися з породіллями і дізналися чому надають перевагу молоді матусі — отриманні грошової компенсацій чи речей для малятка. Про це — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини